Fermentera Kokboken

Fermentera Kokboken är skriven av fermenteringsmästaren Jenny Neikell. Jag fick i uppdrag av Norstedts förlag att både vara formgivare och illustratör till boken. 

I boken bjuder Jenny på en mängd goda recept där grönsakerna står i centrum och där det fermenterade bidrar med syra, sälta och umami.

Tanken med formgivningen är att förmedla en känsla av fermentering som ett hantverk – utan att det behöver vara krångligt att få in i sin matlagning. Illustrationerna är handritade i samspel med en i övrigt lite rustik, men genuin och varm känsla.

I samarbete med Norstedts Förlag.
Fotograf: Jenny Neikell & Tom Wall


Fermentera Kokboken

Fermentera Kokboken är skriven av fermenteringsmästaren Jenny Neikell. Jag fick i uppdrag av Norstedts förlag att både vara formgivare och illustratör till boken. 

I boken bjuder Jenny på en mängd goda recept där grönsakerna står i centrum och där det fermenterade bidrar med syra, sälta och umami.

Tanken med formgivningen är att förmedla en känsla av fermentering som ett hantverk – utan att det behöver vara krångligt att få in i sin matlagning. Illustrationerna är handritade i samspel med en i övrigt lite rustik, men genuin och varm känsla.


I samarbete med Norstedts Förlag.
Fotograf: Jenny Neikell & Tom Wall