Fermentera Kokboken
Fermentera Kokboken är skriven av fermenteringsmästaren Jenny Neikell. Jag fick i uppdrag av Norstedts förlag att både vara formgivare och illustratör till boken.
I boken bjuder Jenny på en mängd goda recept där grönsakerna står i centrum och där det fermenterade bidrar med syra, sälta och umami.
Tanken med formgivningen är att förmedla en känsla av fermentering som ett hantverk – utan att det behöver vara krångligt att få in i sin matlagning. Illustrationerna är handritade i samspel med en i övrigt lite rustik, men genuin och varm känsla.
I samarbete med Norstedts Förlag.
Fotograf: Jenny Neikell & Tom Wall
Fermentera Kokboken
Fermentera Kokboken är skriven av fermenteringsmästaren Jenny Neikell. Jag fick i uppdrag av Norstedts förlag att både vara formgivare och illustratör till boken.
I boken bjuder Jenny på en mängd goda recept där grönsakerna står i centrum och där det fermenterade bidrar med syra, sälta och umami.
Tanken med formgivningen är att förmedla en känsla av fermentering som ett hantverk – utan att det behöver vara krångligt att få in i sin matlagning. Illustrationerna är handritade i samspel med en i övrigt lite rustik, men genuin och varm känsla.
I samarbete med Norstedts Förlag.
Fotograf: Jenny Neikell & Tom Wall